ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

A legolcsóbb budapesti lakások

utolsó módosítás: 2010. április 13. kedd - (09:44)

Újra összegyűjtötték a főváros frekventáltabb területeinek legolcsóbb lakásait. Jóllehet 7 millió forintért már e kerületekben lakáshoz lehet jutni, ezen ingatlanok többsége minigarzon vagy panellakás. 2 szobás lakások viszont már 10 millió forintért is kaphatók.

Az árakat illetően tapasztalhatjuk, hogy a hitelezés visszaesésének köszönhetően a kisebb alapterületű lakások felértékelődtek.

A budai kerületeket (I., II., XI., XII.) vizsgálva megállapítható, hogy legkedvezőbb áron 4,5 millió forintért lehet lakást vásárolni. Ezen az áron elérhető ingatlan azonban csupán 16 négyzetméter alapterületű, földszinten található, félszuterén lakást jelent, melyben egy szoba található, s ezen belül helyezkedik el egy konyhának megfelelő rész, valamint a zuhanykabin. E lakás felújított állapotú, tartozik hozzá egy pince is. Rezsije 15 ezer forintot tesz ki havonta. A lakás egy ember számára megfelelő lakóhely lehet.

Akár befektetésnek is célszerű lehet egy Kelenföldön lévő lakás, amely a pályaudvar közelében található és alapterülete 37 négyzetmétert tesz ki. A lakás, mely gázfűtéses, összkomfortos és felújított, 6,9 millió forintért vásárolható meg, így négyzetméter ára 186 ezer forint.

Mint Pesten, mind Budán hasonló áron lehet panellakást vásárolni. Budán csupán a XI. kerületben lévő Fejér Lipót utcában van eladó összkomfortos panellakás, melynek ára 7 millió forint alatti. A lakás azonban inkább vállalkozás, mint lakóingatlan számára felel meg.

Pest belső kerületeiben (V.-IX) illetve a XIII. kerületben 4-5 millió forint vételárért főleg önkormányzati lakások bérleti joga vásárolható meg.

Ahhoz, hogy a vizsgált kerületekben lakást tudjunk vásárolni, minimum 7 forint szükséges. A VIII. és a XIII. kerületben viszont már 3 millió forintért hozzá lehet jutni garzonlakáshoz.
Azok, akik szívesen költöznének panellakásba, kedvező ajánlatok közül válogathatnak. A XIII. kerületben található Kassák Lajos utcában 5,5 millió forintért megvásárolható egy kétemeletes ház földszinti, felújított, komfortos, 21 négyzetméteres lakása. Ugyanakkor 6 millió forintért a VIII. kerületben lévő Práter utcában több 30 négyzetméteres panellakás is vevőre vár. 7 millió forintért azonban már olyan panellakást is megszerezhetünk a Losonci téren, mely 51 négyzetméteres, s a parkra néz. Ez 135 ezer forintos négyzetméterárnak felel meg.

A legolcsóbb – s egyben legkisebb lakás – alapterülete mindössze 6 négyzetmétert tesz ki. Az ingatlanban egy 4 négyzetméteres galéria is található. A lakás vételára 2,6 millió forint, mivel állapota jó és frekventált helyen található.

Azok számára, akik rendelkeznek 7-8 millió forinttal – már nagyobb a kínálat. Ezért az összegért a VI.-VII. kerületben főkén, 25-30 négyzetméteres garzonlakás, vagy a VIII. és a XIII. kerületben 40-50 négyzetméteres panellakás vásárolható. A panellakások négyzetméterára 140-240 ezer forint, míg a garzonoké 200-280 ezer forint között van.

Cimkék: , ,

Hasznos volt az információ?

A legolcsóbb budapesti lakások bejegyzéshez 1 hozzászólás

  • 1
    Födiné Takács julianna
    2011. november 9. szerda | 12:38

    Üdvözlöm Tisztelettel

    Szép napot kívánok békében sikerekben .Én már 2 hónapja keresek lakást Budapesten de nem találok sajnmos3 millióért másfél szobást keresek mert én mozgáskorlátozott vagyok és kevés a nyugdíjam sajnos ha tudna ilyen lakást ajánlani azt megköszönöm szépen mert most albérletben lakom. Várom a válaszát Tisztelettel Födiné Takács Julianna

Keresés

Archívum