Kezdőlap Hitel, kölcsön, állami kedvezmény - Információk egyszerűen Lakáshitel feltételek és lehetőségek, kalkulátor

Lakáshitel feltételek és lehetőségek, kalkulátor

Lakóingatlant szeretne vásárolni és szeretné megtalálni a legkedvezőbb lakáshitel ajánlatot? Nem tudja mekkora az elvárt saját erőre van mértéke? Nincs tisztában azzal, hogy a bank mekkora jövedelmet vár el?

Cikkeink és hitelkalkulátorunk segítségével meg tudja tekinteni, hogy mekkora havi törlesztő részletekkel tervezhet az aktuálisan elérhető legjobb lakáshitel ajánlatok segítségével. Nincs más dolga, csak adja meg a felvenni kívánt lakáshitel összegét, hitelcélként válassza ki a kívánt hiteltípust és futamidőt a felkínált lehetőségek közül.

A számítás eredményeként egy táblázatban megtekintheti, hogy a jelenleg elérhető legkedvezőbb hitelkondíciók segítségével mekkora havi törlesztő részletekkel számolhat. A jelenlegi gazdasági helyzet következtében a lakáshitel igénylés feltételei jelentősen megváltoztak. Törvény által van szabályozva a felvehető lakáshitel összegének felső határa, emelkedett a bankok által elvárt jövedelem nagysága.

Mekkora önerő szükséges?

Lakásvásárlási hitel igénylése esetén az elvárt saját erő mértéke jelenleg jogszabályban rögzítve van. Forint alapú lakáshitel esetén nem lehet több hitel igényelni, mint a megvásárolni kívánt lakás vagy családi ház forgalmi értékének 75 %-a. Az igénylés során rendelkezni kell a bank által elvárt mértékű, megfelelő jövedelemmel. 
A munkáltatói igazolás nélkül felvehető hiteltípusok is kivezetésre kerültek a bankok kondíciós listáiból.

Támogatott hitelek

Az államilag támogatott lakáshitel új és használt lakás vásárlásra, építkezésre illetve meglévő ingatlan korszerűsítésére és bővítésére is igényelhető.

BAR/KHR lista

A lakáshitel igénylés során az aktív vagy a passzív BAR sátusz minden esetben kizáró okot jelent a hazai pénzintézeteknél. 
Jelenleg tehát az a személy, aki a KHR nyilvántartásban negatívként szerepel, nem igényelhet hitelt lakásvásárlásra. .

Akciós lakáshitelek

A hazai bankoknál akár induló banki költségek nélkül is igényelhető lakáshitel.
 Az akciós lakáshitelek száma is jelentősen nőtt az elmúlt időszakban. Ilyenkor általában elengedésre kerül az értékbecslő díj, illetve a folyósítási jutalék és akár a közjegyzői okirat díját is a hitelt nyújtó bank fizeti meg az igénylő helyett. Az ilyen esetekben akár több százezer forint költséget is meg lehet takarítani.

 

Nincs megjeleníthető cikk