6. kerület

Az Andrássy úti villanegyed és a Nyugati pályaudvar környéke, azaz a Belső-Terézváros és a Külső-Terézváros kiváló lehetőségeket biztosít azoknak akik, a belváros környékén szeretnének élni. A Terézváros 1751 óta létezik, amikor Mária Terézia és Lotaringiai Ferenc császár, látogatást tett Budapesten. Ekkor nevezték el ezt a területet Terézvárosnak. A Belső- Terézváros a Belváros felé eső rész, míg a Külső-Terézváros inkább a Városliget felé esik. Az 1873-as években ez a városrész volt a legnépesebb Budapesten, hiszen közel 70000-en éltek itt. A lakosság rohamos növekedése miatt ekkor kivált egy városrész, a mai Erzsébetváros. A kerületben rengeteg bérház található, amelyek kívülről igazán szép képet nyújtanak. Ha kedveli a régi magas belterületű és szellős ingatlanokat, akkor Terézváros kitűnő választásnak bizonyulhat. A Nagykörúttól néhány lépésnyire vár mindenkit a Hunyadi téri vásárcsarnok. Az Andrássy út 2002 óta már a világörökség része ahol kivételes építészeti megoldásokkal is találkozhatunk. Az Andrássy úton található meg a Magyar Állami Operaház is, amely évente számtalan előadással várja a kerület lakóit és Magyarország lakosságát is. Az Andrássy út egyik eldugott kis utcájában található meg Liszt Ferenc egykori és egyben otthona is és számtalan üzlet is hívogatja a kerület lakóit és a turistákat is. Itt lehetőségünk kínálkozik akár egy régi palotába is beköltözni, hiszen ahogy haladunk a Hősök tere felé, egyre impozánsabb épületek tárulnak elénk. A Városliget minden kisgyermekes családnak kedvező lehetőséget biztosít a családi programokra. Akik kedvelik a régmúlt idők hangulatát azoknak kifejezetten ajánlott ebben a kerületben a lakásvásárlás.

Engedje meg, hogy röviden bemutassunk Önnek a 6. kerületet, amely tulajdonképpen a Terézváros nevet viseli 1751 óta, Mária Terézia után. A kerület számtalan díszes épülete a rengeteg nevezetesség és a Világörökség részévé vált Andrássy út számtalan izgalmas lehetőséget tartogat a nagycsaládosok számára is. A Városliget a gyermekeknek nyújthat minden hétvégén kellemes kikapcsolódást, a szülők pedig hétvégenként bátran ellátogathatnak a Magyar Állami Operaházba egy-egy kellemes előadás megtekintésére. A kerületben működik a Hunyadi téri vásárcsarnok, ahol a hétvégi nagybevásárlások bátran megejthetőek.
A Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok izgalmas kiállításokkal vár mindenkit és a Milleniumi kisföldalattival nagyon gyorsan eljuthatunk a város több pontjára is. Az egészen kicsiket valószínűleg vonzani fogják a Bábszínházi előadások az Andrássy úton, míg a nagyobbak, ha művészeti pályára készülnek, akkor az Andrássy úton lévő Képzőművészeti Egyetem falai között is tanulhatnak. A Liszt Ferenc térre érkezve a Zeneakadémia impozáns épülete tárul elénk, ahol a nagyobbak szintén folytathatják tanulmányaikat, amennyiben a zene vonzza őket. A kerületbe azoknak érdemes eladó lakást vásárolniuk, akik kedvelik azt, hogy a belvárosban élhetnek, mégis megfizethető árakon juthatnak ingatlanhoz. Illetve akiknek fontos, hogy a közlekedés segítse őket abban, hogy minden reggel időben érkezzenek meg munkahelyükre! A 6. kerületben általában a nagyobb polgári lakások közül lehet válogatni, amelyeket egy kevéske felújítással igazán lakályos otthonná varázsolhatnak a kerületbe költözők. A magas belmagasság akár galériák kialakítására is lehetőséget biztosít.

Kínálatunkban nagyon sokfajta megoldást kínálunk ügyfeleinknek. A VI. kerület talán az egyik legszínesebb kerület Budapesten, hiszen az egyes részek között jelentős különbségek vannak. Ebben a kerületben található meg az Andrássy úti villanegyed, a Nyugati pályaudvar és környéke, a belváros felé eső Belső-Terézváros, vagy a Városliget felé megtalálható Pacsirtamező vagy Külső-Terézváros. A 18. században ezt a területet még szőlők és kertek borították. A híres Nagykörút megépítése az 1871-es évre tehető, amikor az Operaház, a Szent István Bazilika és a Nyugati pályaudvar is felépült.Az 1873-as városegyesítéskor Terézvárosnak több mint 73 000 lakosa volt. 1900 és 1906 között épült fel a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum, majd túlélve két világháborút 1970-re Terézváros lakossága 88 000 fő körül volt. A kerület egyik igen nagy látványossága, amely számos turistát is vonz a Hunyadi téri vásárcsarnok. Ingatlanportálunkon a VI. kerületben többnyire téglaépítésű ingatlanokat kínálunk megvételre vagy bérlésre, melyek közül a legtöbb régi építésű bérházakban, találhatóak meg. Az itt vásárolt ingatlanok minden esetben történelmi múltunkat is képviselik, így akik ezt az érzést kívánják átélni azoknak érdemes ezt a kerületet otthonukká választani. Egy 30 négyzetméter körüli lakást a Király utca környékén már 10 millió forint körüli áron is megvásárolhat, de természetesen dönthet a drágább ingatlanok mellett is amelyek általában az Andrássy úti villanegyedben találhatóak meg. Estetleg nem venne, hanem inkább bérelne. Tekintse meg széles VI. kerületi albérlet ajánlatunkat is.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy