Pénteken nyitott a 21. lakásvásár

utolsó módosítás: 2013. március 23. szombat – (08:55) – Archív tartalom – Archive.org
Pénteken délután megnyitott a 21. Fundamenta lakásvásár és egészen vasárnap estig várja az érdeklődőket a Syma csarnok területén. Nem csak a használt és új lakás kínálat után érdeklődőket várják, hiszen a legkedvezőbb finanszírozási lehetőségeket is megtekinthetik azok, akik ebben a témában szeretnének információt gyűjteni.

Bors László, a Lakásvásár Média Csoport elnöke elmondta, hogy a szinte a teljes piacot lefedő rendezvény idén 40 kiállítóval jelentkezik. Borsi szerint, aki erről a rendezvény előtt beszélt a lakásárak elérték mélypontjukat és jelentősebb korrekcióra már nem kell számítani az ingatlanpiacon.

A szakember elmondta, hogy azok számára, akik a lakásvásárlást már jó ideje halogatják, a munkahely, jövedelmi helyzet és az emelkedő megélhetési költségek területén kialakult bizonytalanság jelentős visszatartó erőt jelent. Amíg ezen a téren nem növekszik a bizalom, addig nem is lehet várni lakáspiaci élénkülést még akkor sem ha látványosan emelkedik a kínai és orosz vásárlók száma. Ezen túl legalább ennyire fontos tényező a hitel is, amely nélkül szintén nem képzelhető el a tranzakciók számának növekedése.

Magyarországon 2012-ben 10.560 új lakás épült és a kiadott építési engedélyek száma 10.600 volt. Ez az előző évekhez képest 17 és 15 százalékos csökkentést jelent. A fővárosban a visszaesés mértéke még ennél is nagyobb, közel 50 %-os volt.

A budapesti ingatlanok tartják a leginkább az értéküket a lakáspiacon és még mindig könnyű vevőt találni az olcsó társasházi lakásokra vagy a jó helyen található panellakásokra.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy