Kezdőlap Magazin Sorház lakások a Balaton partján: Egyre keresettebek

Sorház lakások a Balaton partján: Egyre keresettebek

20
0

utolsó módosítás: 2012. július 09. hétfő – (09:55) – Archív tartalom – Archive.org
A dunántúli ingatlanközvetítők szerint nemcsak a Balatonnál de a Velencei-tónál is egyre inkább kedveltek a sorházi lakások, egyre többen keresik az ilyen lehetőségeket.

A Napi Gazdaság újságírói által megkérdezett szakértők szerint annak köszönhető a sorházpiac fellendülése, hogy az emelkedő lakásfenntartási költségek miatt egyre többen költöznek össze. Az általában kétszintes épületek esetén megoldható a saját lakótér kialakítása.Az ilyen jellegű sorházakhoz szinte minden esetben tartozik kert, tároló és garázs is, sőt találkozhatunk közös játszótérrel és úszómedencével is.

A 6-8-10 lakásos sorházak a legkeresettebbek a tapasztalatok alapján. Azoknak a sorházaknak az árai, melyek zöldövezeti lakóparkokban található kevésbé csökkent az elmúlt időszakban és jelenleg is az átlagosnál közel 5-8 százalékkal magasabbak. Az új építésű sorházi lakásokat jelenleg 175-180 ezer forint körüli négyzetméter áron kínálják.

A Balaton és a Velencei-tó partjánál is viszonylag könnyen és gyorsan értékesíthetők az ilyen házak, főleg akkor, ha az ingatlan vízparti elhelyezkedésű. A Balaton parton több olyan megoldással is találkozhatunk, ahol a közös kerten túl teniszpályával és medencével is találkozhatunk. Ezekben az épületekben azonban a közös költség ennek köszönhetően lényegesen magasabb. Ezeknek a tó parti, új építésű lakásoknak a négyzetméter ára 350 ezer forint felett kezdődik.

Előző cikkLakásárak alakulása 2012 első félévében
Következő cikkMindössze 1500 új lakás épülhet Budapesten 2012-ben

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét