Vecsés

A húszezer lakosú Vecsés Pest megyében, a Monori kistérségben fekszik. A település egy teraszos völgymedencében található, keleti oldalán a Gödöllői-dombság húzódik, dél felől pedig a Duna-Tisza közötti hátság.
Közvetlenül a szomszédságában van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, amely fontos lehetőségeket biztosít a városnak, és megépülése óta sokat segített annak fejlődésében.
A város határos Budapesttel, Ecser községgel, valamint Üllővel és Gyállal. Vecsést régen közvetlenül el lehetett érni a főváros felől a 4-es úton, azonban az új elkerülőútnak köszönhetően az átmenőforgalom jelentősen lecsökkent.
Vasúttal a 100-as számú Budapest-Debrecen vonal segítségével juthatunk el a viharos történelmi múlttal rendelkező városba, aminek nevét először a 14. században említették oklevelek.
Az idők során Vecsés és környéke többször is gazdát cserélt, a török uralom alatt pedig el is pusztult, és csak a 18. század végén települt be újból.
Fontosabb és nevesebb látnivaló a helyi római katolikus templom, a Hősök ligete, az Erzsébet téren található műemlékek, a MOL olajmúzeum, valamint a Szent István Koronás kút. Vecsésnek két testvérvárosa van, a németországi Rheinstetten, valamint a romániai Gyegyószárhegy.
Vecsés a repülőtér mellett a világszerte ismert káposztájáról is ismert és elismert.
A városban számtalan jó minőségű, kiváló elhelyezkedésű eladó lakást találunk. A Vecsésre költözők
több családias hangulatú, szépen felépített eladó lakás közül választhatják ki azt, ahol életük
következő állomását szeretnék tölteni.

A Pest megyei Monori kistérségben fekvő Vecsésen mintegy húszezren laknak napjainkban, ezzel a település az egyik legnagyobb város a kistérségben és a környéken. Vecsés egy teraszos völgymedencében fekszik, közvetlenül mellette van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, amely az eltelt évek során kiemelt szerepet játszott a város életében.
Ha a településtől keletre tekintünk, akkor a Gödöllői-dombság lankáit láthatjuk, délre azonban már a Duna–Tisza közötti hátság uralkodik, ezér Vecsés látképe egyedi és kellemesen vidékies.
A város határos Budapesttel, Ecser községgel, valamint Üllővel és Gyállal. Mielőtt megépült volt a 4-es főút elkerülő szakasza, Vecsésen hatalmas átmenőforgalom volt; a kerülőút miatt ez azonban drasztikusan lecsökkent, ennek pedig sok vecsési örült.
Ha vasúttal szeretnénk a városba utazni, akkor a 100-as számú Budapest–Debrecen vonal segítségével juthatunk el Vecsére.
A viharos történelmi múlttal rendelkező város nevét először a 14. században említették oklevelek. Az idők során Vecsés és környéke többször is gazdát cserélt, sőt, a török hódoltság alatt szinte teljes egészében elpusztult, és csak a 18. század végén sikerült ismét betelepíteni.
Fontosabb és nevesebb látnivalónak számít több más mellett a helyi római katolikus templom, a Hősök ligete, az Erzsébet téren található műemlékek, a MOL olajmúzeum, valamint a Szent István Koronás kút. Vecsés két testvérvárossal ápol szorosabb kapcsolatot, ezek a németországi Rheinstetten, valamint a romániai Gyegyószárhegy.
Vecsést a repülőtér mellett természetesen a világhírű káposztájáról is ismerik. A városban az eladó házak legtöbbje jó minőségű, és kiváló adottságokkal rendelkezik, hogy az ide költözők igényeit kielégítse. Több családias hangulatú, szépen felépített eladó ház közül választhatjuk ki azt, ahol életük következő állomását szeretnék tölteni.

Vecsés Pest megyében, a Monori kistérségben található, Budapesttel, Ecserrel, Üllővel és Gyállal határos. Területe 36,16 négyzetkilométer, lakóinak száma 21 ezer fő. A város részei az Andrássy-telep, a Falu, a Felső telep és a Halmy-telep. A település a XIV. században már biztosan létezett, az első írásos említése ugyanis 1323-ból származik. A XV. században a Halmi, a XVI. században a Péczeli Syke család birtoka volt. A török uralom alatt a város elpusztult, és területe egészen a XVIII. századig puszta volt, ekkor telepítette be ismét Grassalkovich Antal, főként németekkel. A XVII. században Üllőhöz, majd Maglódhoz, később Ecserhez tartozott. A XIX. században tűzvész és árvíz végzett hatalmas pusztítást a vidéken, majd újjáépítették, azóta folyamatosan fejlődik. Vecsésen ma bölcsőde, óvoda, általános iskola, középiskola és könyvtár működik. A város látványosságai közé tartozik a honfoglalási és a 2008-ban felavatott Megmaradás-emlékmű. Itt helyezkedik el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egy része is. Vecsést könnyedén megközelíthetjük a 400-as főúton vagy a Budapest–Debrecen-vasútvonalon. A legtöbb embernek Vecsésről azonnal a savanyú káposzta jut az eszébe. Azért, hogy ez továbbra is így legyen, a városban minden évben megrendezik a Vecsési Káposztafesztet. Az 1980-90-es évek óta egyre többen költöznek ki Budapestről az agglomerációba, mert unják már a nyüzsgést, és csendesebb, nyugodtabb életre vágynak. Ha ön is szívesen lakna a káposzta „hazájában”, nézze meg az összes vecsési ingatlanajánlatunkat, hátha itt találja meg leendő otthonát.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy