Albertirsa

Albertirsa Pest megyében a 4-es út mentén, a Ceglédi kistérségben fekszik, és mintegy tízezer lakossal rendelkezik. A településről negyvenöt kilométert kell utazni Kőbánya-Kispest vasútállomásra, de ha mégis a vasutat szeretnénk választani, akkor a Budapest-cegléd-Szolnok vonalon gyorsan és kevés megállással érhetjük el a fővárost.
Albertirsa határában több védett természeti értékek megtalálható, az egykori agyagbánya helyén pedig a méltán híres gyurgyalag-telep kapott helyet, ami Közép-Európában a legnagyobbnak számít.
Albertirsa nevezetességei közé tartozik a helyi gyógyfürdő, a templomok (evangélikus, református,római katolikus, valamint egy zsinagóga), a Szeleczky-Szapáry-kastély és az Ybl Miklós által tervezett Szapáry-sírkápolna, a faluház, és a már említett gyurgyalagos mellett a Dolina-völgy.
A településnek több testvérvárosa is van, úgy mint az olaszországi Gaggiano, a franciaországi Bourg Saint Andeol, a szlovákiai Malacka, romániai Szilágysomlyó, valamint a lengyelországi Znin.
A településen belüli tömegközlekedésnek köszönhetően könnyedén el lehet jutni a vasútállomásra és más, fontosabb helyszínekre. A jóleső ebédre és a kellemes vacsorára vágyókat több helyi étterem szolgálja ki, ezekben kedvünkre fogyaszthatjuk a finom specialitásokat.

Bár Albertirsa is a kedvező fekvésű települések sorába tartozik, az itteni összes ingatlan értéke inkább megfizethető, ráadásul a kínlat is állandónak mondható. Az Albertirsán eladó ház után kutatók kedves, nyugodt vidéki várost találnak, és nem kell aggódni azon sem, hogy miképp jutunk el a környező városokba, vagy éppen Budapestre. Mégis, aki ide költözik, az elmondhatja, hogy elég távol került ahhoz, hogy átérezze, milyen is az igazi vidéki nyugalom.
Az összes ingatlan Albertirsán egy helyen és egyszerűen megtekinthető, ezért sokat nem küzdenünk azért, hogy kiválaszthassuk a megfelelő házat vagy lakást.

Albertirsa nevezetességei közé tartozik a helyi gyógyfürdő, a templomok (evangélikus, református, római katolikus, valamint egy zsinagóga), a Szeleczky–Szapáry-kastély és az Ybl Miklós által tervezett Szapáry-sírkápolna, a faluház, a gyurgyalagos valamint Dolina-völgy.
Albertirsa terstvérvárosa az olaszországi Gaggiano, a franciaországi Bourg Saint Andeol, a szlovákiai Malacka, romániai Szilágysomlyó, valamint a lengyelországi Znin.
A településen belüli tömegközlekedést helyközi járatok szolgálják ki, így könnyedén el lehet jutni a vasútállomásra és a fontosabb helyszínekre. A kellejóleső ebédre és a kellemes vacsorára vagyókat több helyi étterem szolgálja ki.
Kedvező fekvése ellenére az eladó házak értéke nem mondható drágának, a kínálat pedig viszonylag állandó. Az Albertirsán eladó ház után kutatók kedves, nyugodt vidéki várost találnak, ahonnét könnyedén eljuthatunk a közeli nagyobb városokba, ugyanakkor elég távol vagyunk az igazi vidéki nyugalom átéléséhez.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy